Onze organisatie

Onze organisatie

BURGER KING IN CIJFERS

Elke dag bezoeken 11 miljoen gasten één van de ruim 17.000 BURGER KING®-restaurants over de hele wereld. De WHOPPER® is onze meest verkochte sandwich. Het is ongelooflijk dat onze bestseller elk jaar 2,1 miljard keer over de toonbank gaat. Wist je dat meer dan de helft van deze WHOPPER® door het raam van een Drive Thru wordt meegegeven?

IN VUUR EN VLAM SINDS 1954

Het eerste BURGER KING® restaurant werd in 1954 geopend in Miami, Florida door Jim McLamore en David Edgerton. In 1957 zag de WHOPPER® het levenslicht in de Verenigde Staten. Sinds 1975 is BURGER KING® ook in Europa gevestigd en is de WHOPPER® ook hier verkrijgbaar. Het 'enorme ding’ (de vertaling van het woord WHOPPER®) wordt nu 2,1 miljard keer per jaar wereldwijd verkocht en overtuigt overal met zijn unieke smaak.

BURGER KING IN NEDERLAND

Working at BURGER KING® is not so Cool, It’s the hottest place to work! Bij ons slaan de vlammen de hele dag uit de grill voor de heerlijkste burgers. Deze passie voel je als je bij ons werkt. Je mag met vuur spelen, het vuur uit je sloffen lopen en vlammen in alles wat je doet. Dat doen wij sinds 1981 hier in Nederland. BURGER KING® is een franchiseorganisatie die met meerdere franchisers actief is in Nederland. Een aantal van deze franchisers (BK NL, Burger Food Group, Gr8, EG en De Lucht) hebben de handen ineengeslagen en werken nauw samen op het vlak van personeelswerving. Dat komt onder andere tot uiting in deze website.